ehud_asherie_4_web6 Ehud Asherie rođen je u Izraelu 1979. Nakon šest godina u Italiji, u devetoj godini života se seli sa porodicom u Njujork. Kao dete je uzimao časove klavira, a ozbiljnije počinje da se bavi muzikom kada je napunio 14 godina i otkrio džez klub Smalls u Greenwich Villageu.

Školovao se kod pokojnog Franka Hewitta, koga je upoznao u klubu, a 1999. je počeo da nastupa u Smallsu – prvobitno kao član Grant Stewart Quarteta, a kasnije kao vođa vlastitog trija. Od januara 2000. godine je član postave Trio65 sa basistom Josephom Leporeom i bubnjarom Tommasom Cappellatom. Godinu dana kasnije trio snima debitanski album, a mladi pijanista započinje karijeru tokom koje sarađuje sa Peterom Bernsteinom, Billyjem Drummondom, Benom Streetom, Markom Taylorom…

Pre beogradskog nastupa, Ehud Asherie je boravio u Crnoj Gori, gde je sa Stjepkom Gutom držao radionicu za studente akademija sa Cetinja i iz Graca, kojima su se pridružili i podgorički srednjoškolci. Ovaj dvojac je nastupio i prve večeri Meseca poštovanja džeza u Podgorici.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.