Vladimir Kostadinovic

 

 

 

 

 

 

 

Na koncertu od 20:30, pod nazivom „Veče muzike Roberta Haubera – Tribute to Bill Evans“, biće predstavljeni orkestarski aranžmani kompozicija legendarnog pijaniste. Kako navodi organizator, ovo je „jedan od retkih pokušaja da se kompozicije za klavirski trio Billa Evansa aranžiraju za gudački ansambl“.

Robert Hauber je stekao renome radeći sa eminentnim orkestrima u Evropi i svetu, kao što je Danski kraljevski orkestar, Big bend radio Stokholma i drugi. Gospodin Hauber je napustio Pančevo 1945. godine nakon rata, kao trinaestogodišnji dečak, i danas ima želju da u svom rodnom gradu predstavi bogat autorski rad. Na njegovom koncertu gostovaće oko 30 muzičara – članova Beogradskog simfonijskog orkestra i Big Benda RTS.

Od 22h u istoj sali će nastupiti Vladimir Kostadinović New York Quartet.

Vladimir Kostadinović je magistrirao na Muzičkom Univerzitetu za Izvođačku umetnost u Gracu u klasi Howarda Curtisa, a 2002. godine je proglašen za najboljeg stipenistu renomirane ustanove Berkley College of Music. Ovaj talentovani bubnjar je nastupao na mnogim eminentnim festivalima u Americi i Evropi i sarađivao sa inostranim muzičarima, a početkom godine objavio je prvi album Course of Events. Sa Vladimirom Kostadinovićem nastupiće Danny Grissett – klavir, Vincente Archer – bas i Jaka Kopac – alt saksofon.

Ulaznice za drugo i treće festivalsko veče se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 200 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Pančeva (Vojvode Živojina Mišića 4), radno vreme blagajne: ponedeljak – sreda od 09.00 do 22.00h, četvrtak – nedelja od 16.00 do 22.00h, broj telefona – (+381 13) 346 579.

Nakon zvaničnog programa, drugog i trećeg festivalskog dana od 23.30h, održavaće se džem sešni u kojima će učestvovati izvođači sa festivala i poznati domaći džez muzičari.

 

Jedan komentar na “Robert Hauber i Vladimir Kostadinović zatvaraju Pančevački Jazz Festival”

  1. VLADIMIR KONSTATINOVIC – KRCKO
    IMAM SRECU DA POZNAJEM OVOG MOMKA
    LEGENDA SMEDEREVKO – KOVINSKOG KRAJA …DIVAN MOMAK I JAKO…. JAKO DOBAR BUBNJAR …. POLAKO GAZI KA SVETSKOM VRHU …SVAKA NJEGOVA IMROVIZACIJA ZAVRSAVA SE APLAUZOM ….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.