DKV Trio - Kent Kessler, Hamid Drake, Ken Vandermark
DKV Trio – Kent Kessler, Hamid Drake, Ken Vandermark

 

Prvi festival Ring Ring održan je u Kulturnom centru Rex pre 18 godina. Ona deca, koja tog maja 1996. godine nisu još slavila nijedan rođendan, ovog maja su punoletni i završavaju srednju školu i misle na proslavu mature. A festival slavi kreativnost muzičara iz celog sveta. Sama najava festival pripada saradnji sa beogradskim kolektivom ImprovE 15. maja, kada će lokalni improvizatori ugostiti trio Sten Sandell/Joel Grip/Mezei Szilard u “Artget” galeriji.

Ako biste domaću publiku upitali ko im je omiljeni muzičar sa dosadašnjih festivala –  i žensko i muško bi odgovorilo – Ken Vandermark, čikaški saksofonista, koji će ove godine nastupiti sa DKV triom u kome svira sa bubnjarem Hamidom Drakeom i kontrabasistom Kentom Kesslerom. Njihovi ne tako česti zajednički nastupi su prava poslastica za ljubitelje jazza.

Američka jazz nada Jaimeo Brown sa svojim Transcendence će nastupiti par dana kasnije. Organizatori obećavaju mnogo više alternativnog roka ove godine, pa će, uz švajcarski MIR, nastupiti i slovenački Žoambo Žoet Workestrao, te austrijski Broken.Heart.Collector. Dvojica gitarista inovatora se očekuju s nestrpljenjem – nemački veteran Joe Sasche i norveški poletarac Kim Myhr. Još uvek se kriju domaći aduti, a festival će biti zatvoren nastupom jedne internacionalne postave u Studiju 6 Radio Beograda.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.