RichardGalliano

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Richard Galliano, virtuoz na harmonici, sa svojim sekstetom će beogradskoj publici izvesti zanimljiv program pod nazivom „Od Bacha do Piazzolle“, saopšteno je iz Kolarčeve zadužbine.

Slavni Astor Piazzolla je bio veoma blizak sa Richardom Gallianom i lično je ostvario veliki uticaj na njegov rad i stvaralaštvo.

Posle klasičnog muzičkog obrazovanja u mladosti, njegov uspon na sceni počinje odlaskom u Pariz 1973. godine i saradnjom sa predstavnicima francuske šansone kao sto su Serge Reggiani, Charles Aznavour i Juliette Gréco.

Astor Piazzolla ga 1983. godine poziva da bude solista na bandoneonu za njegovu originalnu muziku pisanu za potrebe komada „San letnje noći“ Williama Shakespearea i tako počinje veliko muzičko i životno prijateljstvo koje je okončano Piazzollinom smrću 1992. godine.

Između 1980. i 2003. godine Richardr Galliano deli scensku viziju sa imenima kao što su Chet Baker, Ron Carter, Joe Zawinul, Al Foster, Didier Lockwood, Enrico Rava, Toots Thielemans, Bobby McFerrin, Jan Garbarek, Paquito D’Rivera, Michel Petrucciani, Gilberto Gil i drugim legendama savremenog džeza.

Ulaznice za koncert Richard Galliano Sexteta se prodaju na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.500 i 2.000 dinara.

(Izvor: BETA)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.