12466215_1122427241103352_6330718190790956272_oRaphael Wressnig, majstor Hammond B3 orgulja, jedan je od najznačajnijih mladih evropskih blues-jazz muzičara. Svojim u isto vreme elegantnim i eksplozivnim stilom u protekloj deceniji stekao je status veoma cenjenog i traženog orguljaša na blues i jazz scenama mnogih država. U svakom trenutku učestvuje u nekoliko projekata i svake godine objavljuje bar po jedan CD. Među velikanima sa kojima je sarađivao su Larry Garner, Deitra Farr, Alex Schultz, Sax Gordon Beadle, Phil Guy, Craig Handy, Stanton Moore, George Porter Jr… Dobitnik je više značajnih nagrada i priznanja. 2001. godine austrijski magazin Concerto dodelio mu je prvo mesto za najbolji blues album, a 2004. njegov CD In Between proglašen je za jazz album godine. 2007. dobio je nagradu Preis Der Deutchen Schallplattenkritik za najboljeg jazz izvođača. Zahvaljujući poslednjim albumima Soul Gift i Soul Gumbo 2013 i ove godine prestižni jazz magazin Downbeat ga je nominovao za orguljaša godine.


Igor Prado je najbolji južno-američki blues gitarista i pevač. Već više od jedne decenije u rodnom Sao Paolu vodi svoj Prado Blues Band, a koncertno i diskografski je aktivan u celom svetu. Poslednji album, Way Down South, objavio je prošle godine za Delta Groove iz Los Angelesa, uz pomoć all star postave blues zvezda i apsolutno odobravanje publike i kritike. Često sarađuje sa Raphaelom i ovo će im biti druga velika evropska turneja na kojoj će im se, kao i letos, pridružiti bubnjar Silvio Berger.


U prodaju je pušteno samo 100 karata po ceni od 1000 dinara. Pretprodaja ulaznica je u Ptici (Dalmatinska 98) i CD shopu Triumvirate (Njegoševa 53).

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.