Pisanje-sa-stavom-Plakat

 

Radionica „Pisanje sa stavom“ je namenjena mladima od 15 do 30 godina i trajaće od 30. aprila do 4. maja – ukupno 5 termina od 12-16h, svakog dana. Učešće je besplatno, a prijave su obavezne putem mejla radionice@domomladine.org. Broj polaznika je ograničen na 14. Potrebno je poslati svoje lične podatke i motivaciono pismo, a za polaznike koji već imaju iskustva u pisanom novinarstvu – radnu biografiju i dva objavljena autorska članka po izboru. Rok za slanje prijava je 18. april, a prijavljeni će biti obavešteni o rezultatima do 25. aprila.

Pozivamo mlade novinare, ili one koji to žele da postanu, da steknu nova znanja, praktično iskustvo i da se okušaju u žanrovima najzastupljenijim u muzičkom novinarstvu. Teme radionice biće podeljene na sledeće oblasti: pisanje vesti, pisanje recenzija muzičkih albuma, pisanje koncertnih izveštaja, vođenje intervjua, a polaznici će imati priliku i da vode neformalne razgovore sa specijalnim gostima radionice – muzičkim novinarima i urednicima.

Nikola Marković je glavni i odgovorni urednik specijalizovanog džez portala Jazzin.rs. Stalni je saradnik veb portala www.b92.net/kultura i autor emisije „Džez“ na Trećem programu Radio Beograda.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.