John Cage

 

U programu učestvuju Svetlana Maraš, Jasna Veličković, Milana Zarić, Ivana Grahovac, Karolina Beter, Nenad Marković, Vladimir Blagojević, članovi Ansambla Studio 6.

Ansambl Studio 6 okuplja muzičare iz Beograda, Novog Sada I Kragujevca sa bogatim međunarodnim iskustvom na polju klasične, savremene I improvizovane muzike. Umetnički kredo ansambla je negovanje i istraživanje dijaloga izmedju slušanja, izvođenja i stvaranja u muzici danas.

U sredu uveče će prostor oko legendarne ‘Šestice’ u zgradi Radio Beograda poslužiti ujedno kao mise-en-scène i ravnopravni učesnik u konceptualnoj izvedbi Kejdžove i Lusijeove muzike. Ansambl Studio 6 (nazvan tako nakon prvog koncerta održanog u istom prostoru u junu ove godine) će tokom večeri izvoditi interaktivni performans za publiku koja se seta. Tako će biti završena koncertna sezona, u kojoj je Studio 6 Radio Beograda, vraćen muzičarima za žive nastupe pred publikom, uz istovremeni radio prenos. Tokom godine su u Studiju 6 nastupali Divanhana i Livio Minafra, Fish in Oil, Anja Đorđević, te Ansambl Studio 6, a u nastavku sezone se očekuje po koncert svake poslednje sredu u mesecu.

Na programu ce biti dela: “Clocker” (Alvin Lucier), “Radio music”, “Fontana mix”, “But what about the noise of crumpling paper…”(Cage)

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.