Povodom objavljivanja novog albuma grupe Boris Kovač & La Campanella „Fly by…“ za izdavačku kuću Multimedia Music, Boris Kovač će  sa svojim sastavom 2. oktobra u 20:30 održati koncert  u Ustanovi kulture Palilula (Scena Stamenković) na kome će predstaviti publici svoje nove radove i neke od ranijih kultnih kompozicija. Cene ulaznica su 500 RSD (parter) i 400 RSD (balkon).

Sedam godina posle prvog album Borisa Kovača & La Campanella “World after history”, bend predstavlja svoje novo izdanje,  na kojem je  11 novih dela čiji kompozitori su Boris Kovač i Miloš Matić I na kome su aktivno učestovali svi članovi grupe, posebno čuveni mladi bubnjar Lav Kovač, Borisov sin, koji je dobio stipendiju u konzervatorijumu u Groningenu (Holandija). Album nastavlija poetičko putovanje koji je počelo sa legendarnim albumom “The Last Balkan Tango”, koji je prestižni world music magazin “Songlines” izabrao za jedan od 50 najboljih world music albuma ikada.

Ovo je drugi beogradski koncert ove godine za Kovača, koji je već predstavio, na otvaranju ovogodišnjeg Ring Ring festivala novi kvartet posvećen improvizovanoj muzici “Ultima Armonia”.

 

 

 

Jedan komentar na “Promotivni koncert: Boris Kovač & La Campanella”

  1. Sad sam ga otkrio! Nisam ranije čuo za njga, sto izgleda nije mnogo čudno. Od skorije posećujem ovaj sajt, odlično ste!
    Hvala što ste me prosvetlili,
    ovaj čovek je fantastičan!
    Pozdrav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.