Boris Kovač

 

 

 

 

 

 

 

 

Boris Kovač – instrumentalista, aranžer, kompozitor i teoretičar muzike – jedna je od najsvestranijih ličnosti naše muzičke scene u poslednjih dvadesetak godina.

Kovač je nastupao na preko 250 festivala, u više od 30 zemalja, izvodeći sopstvenu muziku sa orkestrima koje je vodio, ili u okviru pozorišnih i plesnih predstava za koje je pisao muziku. Njegovih 12 autorskih albuma je objavljeno u inostranstvu i distribuirano u svetu, a poslednjih godina dobio je značajne nagrade za primenjenu muziku u Srbiji: Sterijinu i nagrade festivala Cinema City za najbolju filmsku muziku za filmove “Na lepom plavom Dunavu” Darka Bajića i “Beli beli svet” Olega Novkovića.

David Yengibarjan je rođen u Jermeniji, gde je započeo svoje muzičke studije harmonike, a od 1995. godine, nastavlja svoje muzičko obrazovanje u Mađarskoj. Svirao i komponuje muziku za nekoliko filmova i pozorišnih predstava. Član je nekoliko etno i džez grupa, a vodi Yengibarian Trio, sa kojim je nastupao širom Evrope. Nastupao je i snimao sa Ferencom Szenterbergerom, Frankom Londonom i drugima.

Koncert počinje u 20h.

Karte po ceni od 100 dinara prodaju se u Kulturnom centru Rex, a prihod od karata namenjen je Svratištu za decu koja žive i/ili rade na ulici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.