Orchestrion

 

 

 

 

 

 

 

Mailove su punim imenom, prezimenom i brojem mobilnog telefona (subject: Pat Metheny – Orchestrion)  pošaljite na e-mail adresu redakcija@jazzin.rs.

Na ovom albumu Pat Metheny se predstavio u solo varijanti, na gitari i velikom broju drugih instrumenata – nekoliko klavira, bubnjevima, gitarskim konzolama (“guitar – bots”) marimbama, preko 10 perkusionističkih instrumenata, i naštelovanim flašama. Svima njima se upravlja preko elektromagnetnih prekidača i pneumatike.

“Pisanje muzike za ove instrumente je bio veliki i težak izazov koji sam nametnuo sam sebi. Oduzeo mi je puno vremena, ali je bio i veoma stimulativan. Uzbuđen sam zbog ovog projekta. Ako ništa drugo, ovo će biti nešto neponovljivo. Naučio sam mnogo kroz proces razvijanja ove muzike i ovih instrumenata, otkrivajući šta se sve može na njima i kako će najbolje zvučati. Osetio sam napredak, izvukao sam neke melodije za koje nisam bio ni svestan da postoje u meni. Ali najveće iznenađenje mi je bilo koliko sam daleko bio spreman da idem sa svim tim”, objašnjavao je svojevremeno genezu projekta Pat Metheny.

Našu recenziju albuma možete pročitati na sledećem linku:

 

mascom logo

 

 

 

 

 

 

 

Jedan komentar na “Poklanjamo CD: Pat Metheny – Orchestrion”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.