ogi

 

U skladu sa dosadašnjom težnjom da skreće pažnju na mlade muzičke talente i pomogne njihov profesionalni razvoj, „Multikultivator“ – servis za razvoj kulture i umetnosti predstavlja novu inicijativu za podršku muzičkim genijalcima: „Ujedinjeni muzičari / Musicians United“. Želimo da kroz ovu inicijativu razvijemo međusobnu solidarnost i stvorimo mehanizam samo-organizacije kako bi u situacijama kada nadležne institucije zataje, a osećaj društvene odgovornosti velikih korporacija izostane mogli da se udružimo i podržimo jedni druge prilikom prikupljanja sredstava za kupovinu instrumenta, školovanje u inostranstvu ili realizaciju muzičkog projekta.

Pilot projekat inicijative „Ujedinjeni muzičari / Musicians United“ je donatorski koncert kvarteta Ognjena Gotovčevića koji će biti održan 18. decembra na velikoj sceni Ustanove kulture Vuk Karadžić sa početkom u 20h. Sav prihod od prodaje ulaznica (500.00din / 1,000.00 din / 2,000.00 din) biće upotrebljen za podršku Ognjenovog školovanja na Berkli koledžu (Berklee college of Music) u Bostonu. Uz Ognjena Gotovčevića u kvartetu su Nikola Banović, Boris Šainović i Andreja Hristić, a kao specijalni gosti pridružiće im se Vasil Hadžimanov, Peđa Milutinović, Ana Protulipac, Rastko Obradović i mnogi drugi.

 Ovog leta Ognjen Gotovčević je na programu „Umbria Jazz Clinics“ u Peruđi nagrađen visokom stipendijom za „Berklee college of Music“ u Bostonu u iznosu od 80% školarine po godini studija. Ovo je najviša dodeljena stipendija na ovogodišnjem programu u Peruđi. Kako bi u januaru 2017. Ognjen započeo školovanje na Berkli koledžu u Bostonu, neophodno je da obezbedi preostalih 20% školarine (oko $8,000.00) kao i novac za nastavna sredstva, avio kartu i život u Bostonu. Cilj je da deo tih sredstava bude prikupljen na ovom koncertu.

Ognjen Gotovčević svira od svoje 4. godine. Njegov prvi izbor bila je violina, zatim klavir i klarinet, ali se kao pravi izbor ispostavio saksofon koji i danas svira. Osvojio je brojne nagrade na nacionalnim, regionalnim i internacionalnim takmičenjima. Ognjenov izuzetan talenat potvrđen je i na ovogodišnjem takmičenju „The Best Musical Mind“ u Beogradu na kojem je i osvojio učešće u programu „Umbria Jazz Clinics“ u Peruđi gde je nagrađen stipendijom Berkli koledža.

 

https://www.youtube.com/watch?v=TpH-SnFHkE0

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.