dsc_2617

 

New Spark Jazz Orchestra / Žene Balkana u džezu, predstavlja kuriozitet na regionalnoj muzičkoj sceni: 15 profesionalnih muzičarki i kompozitorki iz Srbije, Makedonije i Crne Gore izabrano da učestvuje u ženskom orkestru koji svira svežu improvizovanu, zabavnu novu autorsku muziku.

U pitanju je inovativan umetnički program sa ciljem povećanja učešča  žena muzičara i kompozitora na regionalnoj džez sceni i poboljšanja profesionalne mogućnosti žena muzičara kroz jačanje njihovog  kapaciteta i edukaciju, čime se  promoviše i vidljivost žena umetnica-muzičkih profesionalaca. Većina učesnica nikada pre ovog projekta nije svirala džez, ali kroz edukativne rezidencione programe i turneje, stekle su osnovne veštine i iskrustvo, kako bi možda započele  novi oblik muzičkog izražaja u svojoj karijeri.

Vođa projekta i glavni organizator je subotičko udruženje građana kooperativa „Artrust“, na inicijativu i ideju saksofonistkinje Jasne Jovićević. Partneri su iz Makedonije, Crne Gore i Italije.

Nakon drugog rezidencionog programa na štipskom džez odseku u Makedoniji, New Spark Jazz Orchestra će na mini-turneji predstaviti široj publici svoj novi repertoar originalne muzike.

 

6.11.2016. Festival svetske muzike – Bitola (Makedonija)

7.11.2016. Muzička Akademija – Štip (Makedonija)

9.11.2016. Novosadski Jazz Festival, Kulturni centar – Novi Sad

10.11.2016. Mikser House – Beograd

 

Nakon turneje i celokupnog skoro dvogodišnjeg projekta, deo ekipe iz orkestra će se predstaviti i na „Jazzycolors“ festivalu u Parizu 1.12.2016, kao i subotičkoj publici, 09.12, u „Skladištu“.

Tim povodom, održaće se koncert sa programom „Flow Vertical“, kompozitorke i saksofonistrkinje Jasne Jovićević.

 

Više o članicama benda, edukativnom timu, muzici, turneji i onima koji su ga podržali na sajtu i Fejsbuk stranici orkestra:

www.nsjo.org

https://www.facebook.com/newsparkjazzorchestra/

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.