DATES, coming soon

 

Ovaj album je kao i predhodni studijski „Favorites“ iz 2013. godine,  snimljen u studiju Visoke elektrotehničke škole u Beogradu i donosi 10 autorskih kompo, koje je komponovao Milan Petrović. Audio snimatelji su bili Mirko Milošević i student Nemanja Lazarević. Produkciju većine pesama je potpisao Željko Veljković, a kao producent u dve pesme, pojavljuje se Branko Isaković iz „Divine Sound“ studija.

Na ovom albumu sastav grupe je proširen. Osim standardne četvorke koju već dve godine pored Petrovića za klavijaturama čine, Lehel Nagy (saksofon), Robert Gostinčar (bas gitara) i Bogdan Zdjelar (bubnjevi), gitaru je svirao riječki gitarista Bruno Mičetić, trombon Nemanja Zlatarev, trubu Nemanja Banović i perkusije Aleksandar Radojičić – Shoica. Fotografije na omotu su autorsko delo Željke Dimić a dizajn je radio Daniel Mihajlović.

Bend je još prošlog leta najavio izlazak ovih snimaka spotom za pesmu „17.01.2014.”, ali su u medjuvremenu najpre objavili živi album „Live @ Nišville Jazz Festival 2014“ gde su nastupili sa riječkim gitaristom Brunom Mičetićem. a koji se može poslušati na zvaničnoj bandcamp stranici https://mpquartet.bandcamp.com/music .

Spot za drugi singl „20.05.2013.” delo je članova benda. Scenario je pisao Bogdan Zdjelar, koji je i snimao veći deo spota uz asistenciju Dejana Ipača (Inspektor Dominqez).  Montažu je radio Lehel Nagy sa Dušanom Gnjidićem u Pančevu. Spot je snimljen na raznim lokacijama u gradu a pre svih u „Jazz Bašti“, sa kojom bend ima dugogodišnju uspešnu saradnju.

Bend je trenutno u završnim pregovorima sa izdavačem pa će se uskoro znati kada će se album pojaviti u štampanoj i digitalnoj formi.

 

la

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.