Milan Petkovic
Milan Petković sa svojim jazz combo triom, komponuje i izvodi autorsku muziku autentičnog zvuka, stilski veoma raznoliku, od modernog fusiona, džeza sa elementima fanka, roka, pa i etno muzike, sve do retro-ambijentalnog, psihodeličnog i elektronskog zvuka, naročito kada se radi o Milanovim samostalnim projektima…

Petković, do sada, potpisuje dva CD izdanja: “Muzička kutija” iz 2012. godine, sa svojih 7 numera, prvi je objavljen album trija i materijal koji je izazvao priličan publicitet, podstaknuvši interesovanje kako ljubitelja novih muzičkih strmljenja u domenu džeza, tako i kritike. Drugo izdanje je Milanov samostalni projekat, album “Odraz” iz 2013. godine, koji nema previše dodirnih tačaka s prethodnim albumom i nosilac je veoma ličnih muzičkih stremljenja autora, naročito imajući u vidu da je Petković sav materijal na ovom albumu odsvirao, odnosno izveo sam. Oba albuma objavljena su za poznatu zagrebačku izdavačku kuću “Slušaj najglasnije”.

MPT je od svog nastanka, 2005. godine, nastupao na festivalima širom Srbije (Nišvil i drugi) i u inostranstvu, a beogradska publika je imala prilike da ih čuje u Domu omladine, Kulturnom centru Grad itd.

Milana Petkovića definitvno možemo svrstati u one retke, hrabre i sebi dosledne autore – kompozitore koji svoja duboko proživljena muzička iskustva prenose u dela, ne obazirući se na aktuelnu tržišnu (muzičku) potražnju. Kvalitet na prvom mestu, geslo je kojim bi se svaki umetnik današnjice morao rukovoditi, a Petkovićev rad predstavlja pravi primer upravo toga.

Milan Petković Trio nastupa u sastavu: Miloš Stojković – bubnjevi, Vasil Stajkovski – bas i Milan Petković – klavijature.

Ulaz na koncert je slobodan. Rezervacije na: 3619 342.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.