Maria Joao OGRE (trio) _ Photo by Alexandre Cabrita

 

Na 3. Šekspir festivalu koji se održava u Vili Stanković u Čortanovcima od 29. juna od 3. jula nastupiće i čuvena portugalska džez pevačica Marija Žoao sa ekipom muzičara okupljenih oko zajedničkog projekta OGRE. Njihov koncert pod nazivom „Pesme za Šekspira“ na programu je 1. jula u 19:30 časova.

Marija Žoao je zlatni glas Portugala, pevačica izuzetne vokalne fleksibilnosti i improvizacionog dara. U osnovi njenog izraza je džez, ali interesovanja obuhvataju i portugalski folklor, tradicionalne i savremene zvuke Evrope, Afrike i Južne Amerike, avangardu i elektroniku. Ostvarila je impresivnu karijeru, postavši prva portugalska umetnica koja je ostvarila značajan uspeh u inostranstvu. U Srbiji je gostovala nekoliko puta – dva puta je učestovala na Beogradskom džez festivalu, a po jednom na džez festivalima u Novom Sadu i Nišu.

O okviru projekta OGRE, klavijaturista Žoao Farinja, elektroničar Andre Nasimento, i vokalistkinja Marija Žoao ostvaruju mešavinu džeza, roka i elektronske muzike. Objavili su dva albuma „Electrodomestico“ i „Plastico“, sa pretežno originalnim numerama. U programu imaju i obrade tema Džoni Mičel, Čarlsa Mingusa i sastava Led Zeppelin. Program na festivalu u Inđiji imaće poseban karakter, sastavljajući klasičnu književnost i savremenu muziku. Propušteni kroz originalni OGRE tretman, čuveni soneti Vilijema Šekspira dobijaju suštinski novi oblik.

Ulaznice za koncert po ceni od 850 dinara mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima. Za posetioce festivala obezbeđen je organizovan prevoz iz Beograda i Novog Sada. Više informacija o Šekspir festivalu nalazi se na stranici www.sekspirfestival.org

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.