marco cappelli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marco Capelli acoustic trio osnovala su trojica improvizacionih umetnika njujorške avangardne muzičke scene. Muzika koju stvaraju inspirisana je kriminalističkom fikcijom francuske spisateljice Fred Vargas i njenim likovima, pa je tako nastao njihov prvi zajednički projekat “Les nuages en France” .

Raznovrsnost muzike Marca Capellija i njegovog sviranja potiče od uticaja ljudi sa kojima je sarađivao (Anthony Coleman, Michel Godard, Butch Morris, Jim Pugliese, Enrico Rava, Marc Ribot, Elliott Sharp ,Markus Stockhausen, Cristina Zavalloni i mnogi drugi).

S druge strane, pojavljivao se često kao gost na važnim događajima klasične i savremene umetničke muzike, na festivalima džez i anvangardne muzike, u oba slučaja ili kao solista ili kao član nekog od ansambala.

Ken Filiano nastupa po svetu, rame uz rame sa vodećim džez muzičarima današnjice, sa muzičarima koji se bave improvizacijom, klasičnom muzikom, world muzikom i interdisciplinarnim nastupima. Kritičari su Kena proglasili za “kreativnog virtuoza”.

Satoshi Takeishi, bubnjar, perkusionista, aranžer, poreklom je iz grada Mito u Japanu. Studirao je muziku na Berkliju. Za vreme studija zainteresovao se za muziku Južne Amerike, zbog čega je na poziv prijatelja neko vreme živeo u Kolumbiji. Godine 1991. preselio se u Njujork i svoja interesovanja i angažman proširio na razne žanrove, od world muzike, džeza, savremene umetničke muzike, pa sve do eksperimentalne elektronske muzike.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.