Irena Tomažin

 

 

Da li je prvo publika osetila potrebu za većim brojem nastupa sa improvizovanom muzikom, ili su se sami muzičari nametnuli svojom kreativnošću?

Ovo liči na pitanje sta je starije – kokoška ili jaje – ali posledica je u tu – u Beogradu se, kao i drugde u Evropi, širi interes za improvizovanu muziku, bila ona free jazz ili improve. U poslednja 3 meseca svedoci smo desetine koncerata ovakve muzike i sve većeg broja mesta na kojima se svira i brojnije publike.

I ovog 15. u mesecu, ponovo u Kulturnom Centru “Dragstor”, u Bulevaru Vojvode Bojovića 4, krem beogradskih improve umetnika, nastupa uz goste iz Slovenije. Irena Tomažin je plesačica i pevačica, ovaj put nastupa u dva seta. Najpre sa njom svira gitarista WoO iz Belgrade Noise ekipe, a na kraju koncertnog dela večeri ona će nastupiti sa Igorom Čubrilovićem (otkrovenjem sezone za Beograd, iako je u pitanju gitarista sa bogatom internacionalnom biografijom) i gostom iz Zrenjanina, Robertom Rožom. Robert, inače član dueta Blank Disc, koji iza sebe ima vec 14 objavljenih albuma, imaće srpsku premijeru saradnje sa Svetlanom Maraš, suosnivačem ImprovE kolektiva i jednim od vodećih domaćih istraživača zvuka. Od njih dvoje se očekuje inovativan glitch nastup, duel i saradnja ujedno.

Za kraj je predvidjen avant party, sa dva DJ-a, Lukom Zagoričnikom iz Ljubljane, kome je domaćin Lukatoyboy.

Ulaz je 250 dinara.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.