Svetlana Maraš

 

 

 

 

 

 

 

 

Zenit sessions je trio improvizacione muzike osnovan 2011. godine u Beogradu, sačinjen od gudačkih instrumenata (violina, violončelo), trzačkih instrumenata (harfa, citra) i malih perkusija i zvučnih objekata. Osnivači Manja Ristić, Milana Zarić i Ivana Grahovac poseduju klasičnu muzičku edukaciju, svaka ponaosob dolazi iz jake tradicije izvođaštva kamerne muzike i sa dugačkom listom aktivnosti i kreativnih saradnji u savremenoj i primenjenoj muzici, kao i u multimedijalnoj i konceptualnoj umetnosti.

Zenit sessions je osnovan sa idejom da preraste u kolektiv orijentisan na rekonstrukciju improvizacione scene kod nas. Kroz saradnje i razmenu znanja i iskustva u 2012. planirani su brojni nastupi sa muzičarima/autorima iz zemlje i inostranstva kao i različiti formati radionica improvizacione i elektro-akustične muzike.  Ovo prilikom Zenit sessions se predstavlja kao duo koji čine Manja Ristić (violina) i Milana Zarić (harfa i zvučni objekti).

Svetlana Maraš & WoO je novonastali duo dvoje muzicara sa beogradske eksperimentalne muzicke scene, koji ujedinjuju noise, glitch, slobodnu improvizaciju i zvučne eksperimente sa strukturisanom i često repetitivnom ili procesualnom muzikom. Svetlana za izvođenje koristi laptop, elektroniku i pure data patcheve, a WoO električnu gitaru, mobilne uređaje i efekte.

Koncert počinje u 21h, a cena karte je 200 dinara.

Više informacija o koncertnom serijalu Improstor možete pronaći na internet stranici http://improstor.blogspot.com/

.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.