ERIK Erik Truffaz treći put dolazi u Beograd u poslednjih nekoliko godina, nakon koncerata u Domu omladine i Madlenianumu. Ovaj francuski trubač poznat je po širenju tradicionalnog džez izraza i koketiranju sa savremenim muzičkim žanrovima poput drum & bassa ili hip hopa.

 

Dvojac Bez Kormilara je producentsko-kompozitorski tandem (Dušan Petrović – saksofoni, flauta, bas, kontrabas i Boris Mladenović – gitara, sempleri, kompjuter) koji je već nekoliko godina zapravo proširen na tri člana: pored Borisa i Dušana tu je i Feđa Frenklin, bubnjar i perkusionista. Od svog nastanka ovaj sastav se bavi kombinovanjem savremene tehnologije i tradicionalnog improvizovanja, ostvarujući brojne saradnje sa DJ-evima, producentima i video umetnicima.

Pre dve godine Dvojac bez Kormilara pokreće serijal koncerata “Border Line Sessions”, na kojima gostuju renomirani gosti iz inostranstva naklonjeni savremenom džez izrazu. Ove godine ciklus je nastavljen pod etiketom “French Connection”, sa idejom da predstavi savremene francuske muzičare u okviru multimedijalnih performansa, u kojima će značajnu ulogu imati i video projekcije kultnih francuskih filmova.

Za nastup sa Erikom Truffazom osnovni predložak će biti Godarov film “Do poslednjeg daha” a VJ Miloš Gojković biće uparen sa video umetnikom Dorijanom Kolundžijom.

Koncert počinje u 21h. Karte će biti u prodaji od 1. decembra po ceni od 600 dinara, dok će na dan održavanja koncerta koštati 800 dinara.

3 komentara na “Erik Truffaz ponovo u Beogradu”

  1. Odlicna vest. Iako mi Truffaz nije najomiljeniji trubac danasnjice, iskustvo sa predhodnog koncerta u Zemunu mi govori da ovo moze da bude zanimljivo.

  2. Ozbiljan kandidat za najveće sranje od koncerta ove godine, toliko nemaštovitih muzičara na gomili odavno nisam čuo ni video..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.