Elvis Stanić

 

B.P. Convention

U jesen 2008. godine, Boško Petrović je na poklon od Vitomira Simurdića dobio snimak sa nastupa legendarnog B.P. Convention u klubu „M“, 1977. godine, sa uvaženim gostima Salom Nistikom i Petrom Ugrinom. Ovaj vredan zapis ubrzo je obogatio kolekciju albuma na kojima je ispisana istorija jednog najvećih džezera nekadašnje SFRJ.

 

Jasna Bilušić & New Deal

Jasna Bilušić je jedna od najistaknutijih hrvatskih džez pevačica, izvrsne interpretacije, ali i zanimljivog muzičkog ukusa. Na duplom koncertnom albumu predstavlja ukrštanja džez standarda i pop-roka, ostvarujući mešanja i u okviru iste numere, spajajući Ričarda Rodžersa sa The Stranglers, ili The Doors sa Portishead.

 

Tomislav Goluban

Svirač usne harmonike, Tomislav Goluban je vodeće ime hrvatske bluz scene. Za četvrti album u karijeri inspiraciju je dobio tokom boravka u Memfisu na bluz takmičenju. Osim kompozicija nastalih u legendarnom studiju Sun, na albumu se nalaze i numere snimljene u klubovima ovog legendrnog grada bluza, kao i one nastale u domovini.

 

Elvis Stanic

Elvis Stanić je jedno od najpopularnijih imena na sceni. Taj status je stekao pitkim repertoarom, uz prepoznatljiv uticaj koji je na njega izvršila muzika Peta Metinija. I na aktuelnom duplom albumu nastavlja u tom maniru, sarađujući u studiju i na koncertu sa pevačima Meri Trošelj, Oliverom Dragojevićem i Albom Načinović.

 

Slušamo albume: 

  • B.P. Convention – Live at Studio „M“: „Bag’s Groove“
  • Jasna Bilušić & New Deal – Something old, Something new, Something borrowed, Something… almost blue
  • Tomislav Goluban – 200$ Sun Memphis Album
  • Elvis Stanic – Sol & Luna

Autor i voditelj emisije je Vojislav Pantić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.