Dušan Jevtovic

 

Trio će nastupiti u sastavu: Dušan Jevtović – gitara, glas, Vladimir Samardžić – bas gitara, Amar Češljar – bubnjevi. Cena karte je 600 dinara.

Dušan Jevtović je rođen kasnih sedamdesetih u Kragujevcu. Sa 12 godina od svojih roditelja dobija prvu gitaru i kreće na časove kod renomiranog profesora i gitariste Radomira Mihajlovića-Točka. Devedesetih godina prošlog veka je član trija Trim i kasnije kragujevačkog sastava Blue Moods.

Od 2003. godine studira na prestižnom konzervatoriju Liceu, Barselona, koji je ispostavljeno odeljenje za Evropu čuvenog bostonskog Berkli koledža. Ubrzo počinje da sarađuje sa mnogim značajnim imenima jazz i blues scene u Španiji. Kao profesionalni muzičar nastupa na svim važnijim festivalima i klubovima u Španiji i Evropi. Sa jednom od najpoznatijih arapskih umetnica Rim Bannom nastupa širom sveta poslednjih nekoliko godina. Od 2008. godine radi kao profesor u nekoliko privatnih škola u Barseloni, kao i profesor saradnik na Akademiji za modernu muziku ESMUC. Sarađuje kao studijski muzičar na više od trideset izdanja u Spaniji i Evropi.

Kao lider 2009 izdaje svoj prvi album “On The Edge”, za Satchmo records u Spaniji.

Svoj drugi solo album “Am I Walking Wrong?” izdaje u oktobru 2013. za Moonjune Records u Njujorku. Diskografska kuća poznata po izdavanju albuma Allana Holdswortha, Soft Machine i mnogih drugih svetskih imena jazz i progresivne muzike. To je ujedno i njegov prvi internacionalni album, koji je bio zastupljen u preko 100 recenzija, u svim vodećim svetskim časopisima i specijalizovanim internet portalima za jazz i progresivnu muziku.

Recenziju aktuelnog albuma Dušana Jevtovića možete pročitati i na našem sajtu.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.