Zim Ngqawana (foto - Dragan Tasić) Fotografija godine biće proglašena na svečanoj ceremoniji dodele nagrada najboljim džez umetnicima i radnicima, koja će se 14. juna održati u Njujorku.

Dragan Tasić živi i radi u Švajcarskoj, gde je zvanični fotograf festivala Stanser Musik Tage, Akkordeon Festival Zug i Afro-Pfingsten Festival Winterthur. Sarađuje sa JazzReview.com, All About Jazz, Jazz Improv, Jazz Times, i mnogih drugim renomiranim muzičkim publikacijama.

Udruženje džez novinara je za prestižnu nagradu nominovalo njegovu fotografiju južnoafričkog saksofoniste Zima Ngqawane s prošlogodišnjeg izdanja Willisau Jazz Festivala. Ostali kandidati su predstavljeni na sajtu JJA News.

Intervju koji smo napravili s Draganom Tasićem povodom njegove prošlogodišnje izložbe u Beogradu možete pročitati ovde.

Jedan komentar na “Dragan Tasić među elitom”

  1. Dragan Tasić je moj vršnjak, rođen je sada već daleke 1962 godine u Beogradu. Pratim njegov rad već dugi niz godina, i predstavlja mi veliko zadovoljstvo što je ušao u najuži krug za tu prestižnu nagradu. Ovdje možete pogledati njegove fotografije (http://www.nga.ch/), sa arhivom od oko 1500 džezera i bluzera i frapantnih 100.000 fotografija. Pozdrav i njemu i Vama iz vrelog Trebinja,

    Dejan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.