Duo

 

Oba koncerta počinju u 20.30h. Ulaz na novosadski koncert je slobodan, dok je cena karte za koncert u Beogradu 200 dinara.

Kocher (harmonika) i Manouach (sopran saksofon) su se sreli u Atini, gde su obojica učestvovala u projektu koji obuhvata improvizaciju u zvuku i pokretu. Ubrzo su razvili saradnju nastupajući kao duo sa eklektičnim pristupom improvizaciji, van svih stilova, sa klasičnim sredstvima improvizativne prakse. Upravo pripremaju svoj zajednički album. Kao gošča na beogradskom koncertu će nastupiti i beogradska violinistkinja Manja Ristić.

 

****

Harmonikaš i kompozitor, Jonas Kocher (1977.) u svojim radovima istražuje proces slušanja i percepcije i kao improvizator i kao kompozitor.

Harmoniku i njene mogućnosti istražuje u okviru redfuciranih pokreta sa velikom preciznošću. Radi sa muzičarima kao što su: Burkhard Beins, Jacques Demierre, Axel Dörner, Michel Doneda, Hans Koch, Radu Malfatti, Alfredo Costa Monteiro. Od  2010, intezivno svira koncerte u Evropi, SAD, Japanu i Rusiji. Albume je objavljivao za etikete Another Timbre, Potlatch, Bocian Records, Creative Sources, Flexion records, Insubordinations, L’Innomable.

Jonas Kocher vodi izdavačku kuću Flexion records a aktivan je kao urednik i organizator muzičkih festivala i koncerata.

Ilan Manouach je multidisciplinarni umetnik, koga najviše interesuje štampani medij, ali radi kao muzičar i izdavač. Živi između Atine i Brisela. Svira i objavljuje muziku u raznovrsnim formacijama. Njegov duo Balinese Beast sa cut-up pristupom improvizaciji objavljuje albume od 2010, dok grupa Glacial kombinuje mešavinu eklektične elevator muzike sa tehnom I džezom. U impro triju Wry, svira sa čuvenim Agusti Fernandezom. Interesuje ga sound art, bavi se terenskim snimcima, najčešće u srcu grčke turističke industrije (vacantgreece.com), kao stalno in situ istraživanje i zvučno dokumentovanje napuštenih hotelskih kompleksa na morskoj obali, kao i razvoj zvučne kartografije raznih arheološki važnih lokacija u Grčkoj.

 

Specijalna gošća na beogradskom koncertu će biti Manja Ristić, koja je 2001. diplomirala je na FMU, a 2004. završila postdiplomske studije na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu (RCM) sa zvanjem Solo / Ensemble Recitalist. Kao profesionalni solo i kamerni izvođač klasične muzike nastupala je širom Evrope uključujući saradnje sa svetski poznatim mentorima, dirigentima i izvođačima. Po završetku postiplomskih studija okreće se multimedijalnom performansu i istraživanju na polju instrumentalne elektro-akustike. Sa sastavom ERUPTION i kroz brojne saradnje sa kompozitorima, underground, vizuelnim i konceptualnim umetnicima, pozorišnim i filmskim rediteljima nastupa u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Danskoj, Italiji, Holandiji, Belgiji, Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji…

Urednik je ArtSync veb radija.

U 2015. predstavlja Violin Revealed_ Alternative Guide to Violin’s Sonic Life, sopstveni sistem notacija namenjen kompozitorima nove muzike kao i izvođačima u domenu improv i eksperimentalne muzike.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.