vesti

19.03.2014.

Dimitrije Vasiljević u Karnegi holu

Pijanista Dimitrije Vasiljević 24. marta će debitovati u njujorškom Karnegi Holu solističkim klavirskim koncertom

Dimitrije 2

 

Vasiljević će na koncertu u sali „Weill Recital Hall“ predstaviti autorske kompozicije sa svog predstojećeg albuma za solo klavir “Metafora”, čiji se izlazak očekuje sredinom ove godine, kao i nekoliko poznatih džez standarda u sopstvenim aranžmanima. Na repertoaru će se takođe naći i premijerno izvođenje Vasiljevićeve kompozicije “Vardenklif” (Wardenclyffe), koja je inspirisana i posvećena Nikoli Tesli. Za ovu kompoziciju Vasiljević je od naučne fondacije “Tesla”, iz Filadelfije, dobio priznanje za doprinos u promovisanju lika i dela Nikole Tesle kroz muziku.

DImitrije Vasiljević je naš pijanista i kompozitor koji živi i radi u Njujorku, čija muzika kombinuje motive Balkana sa evropskom strujom džeza. Vasiljević je po završetku beogradskog Fakulteta muzičke umetnosti diplomirao i na prestižnom “Berklee College of Music” u Bostonu, a nedavno je magistrirao na Njujorškom univerzitetu gde je uporedo radio i kao professor džeza. Od jeseni će započeti doktorske studije iz džez klavira na Univerzitetu Ilinois.

Pripremajući se za svoj koncert Vasiljević je o izboru repertoara naglasio: “Željno iščekujem svoj prvi solistički nastup u Karnegi Holu gde ću njujorškoj publici imati prilike da prikažem svoju viziju modernog džeza, prožetu kako balkanskim nasleđem tako i elementima klasične muzike. Koncert na ovom čudesnom mestu biće vrhunac moje dosadašnje karijere, a publika može očekivati raznovrstan program i živopisan muzički ugođaj.”

Za više informacija o koncertu posetite Karnegi Hol vebsajt.

Jazzin recenziju Vasiljevićevog albuma “Path of Silvan” možete pročitati ovde.

 

 

Tagovi:Jedan komentar "Dimitrije Vasiljević u Karnegi holu"

  1. IVAN каже:

    Lepo,baš!

Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.