Branko Marković / Foto: Ivan Grlić

 

Ovaj koncert je organizovan pod firmom festivala „JazzIbar“, koji od 2011. godine organizuje Kulturni centar „Ribnica“ iz Kraljeva. Branko Marković kvartet će nastupiti na sceni Kraljevačkog pozorišta u utorak od 21 čas, a cena ulaznice je 350 dinara.

Ovim koncertom Kraljevo će prvi put obeležiti 30. april kao Međunarodni dan džeza, koji je UNESCO proglasio 2011. godine na predlog američkog pijaniste i kompozitora Herbija Henkoka. Kao ambasador dobre volje UNESCO-a, Henkok je izrazio nadu da će ovaj dan širiti radost spontanog stvaranja, koja postoji u džez-muzici.

Deo te radosti kraljevačkoj publici preneće Branko Marković, kontrabasista i solista Big benda RTS-a, član mnogih malih sastava na srpskoj i evropskoj džez-sceni i  suosnivač i umetnicki direktor džez-festivala u Kosovskoj Mitrovici i Bijelom Polju. Luka Ignjatović  je profesor džez-saksofona na odseku za džez i popularnu muziku na Fakultetu muzicke umetnosti u Beogradu. Pijanista i kompozitor Ivan Aleksijević je član Big benda Radio Televizije Srbije, a iza Peđe Milutinovića je bogata karijera bubnjara u malim i velikim orkestrima u Srbiji i inostranstvu.

Ovaj koncert je uvertira u treći međunarodni festival „JazzIbar“ koji Kulturni centar „Ribnica“ ove godine priprema za 5,6. i 7. jul.

 

.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.