131857ccf5ed286a9e98c75f35ac1

Na ovom izdanju nalazi se devet koncertnih snimaka, a repertoar čine pesme sa studijskog albuma i njegovog prethodnika In A Silent Way. Prve tri numere su sa Newport Jazz Festivala iz jula 1969, i do sada nisu bile objavljivane, dok je preostalih šest numera usnimljeno na Isle Of Wight festivalu, održanom avgusta1970. godine.

 “Kada sam pozvao Milesa (za festival 1969), mislio sam da će to biti postavka sa Wayneom Shorterom i Herbiejem, Ronom i Tonyjem“  priseća se osnivač i impresario Newport Jazza, George Wein. Ni on tada nije znao za činjenicu da je nakon albuma In A Silent Way kvintet rasformiran u februaru 1969, i da je iz te postave u Milesovom bendu ostao samo Shorter  – koji se nije pojavio festivalu te godine, jer je ostao zaglavljen u saobraćajnoj gužvi.  Na bini je Milesa pratila ekipa koja je (delimično) predstavljena na In A Silent Way, a koja je svirala na najvećem delu studijskog izdanja Bitches Brew: Chick Corea (električni klavir), Dave Holland (akustični bas), i Jack DeJohnette (bubnjevi).

Materijal sa Newporta sadrži  prvu profesionalno snimljenu verziju Miles Runs The Voodoo Down (postoje low-fi snimci ove pesme iz publike, iz njujorških klubova, zabeleženi maja i juna 1969. godine) i prvi poznati snimak električne verzije Sanctuary, šest nedelja pre nego je Miles krenuo u studio da snimi oba komada za Bitches Brew.

 

 

 

Spisak pesama:

 

1. Miles Runs The Voodoo Down

2. Sanctuary

3. It’s About That Time/The Theme

4. Directions

5. Bitches Brew

6. It’s About That Time

7. Sanctuary

8. Spanish Key

9. The Theme

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.