Njihova muzika odiše životom, a zasniva se na mešavini džeza, kreativne kamerne muzike i klarinetske tradicije Jugoistočne Evrope, obučene u sasvim novo ruho. Ansambl su, na inicijativu Goethe Instituta, okupili Steffen Schorn i Claudio Puntin. Oni su ujedno i autori aranžmana, na čijim temeljima, zajedno sa svojim balkanskim kolegama, kreiraju neodoljivu sintezu klarinetske tradicije Balkana i savremene muzičke improvizacije. Naziv projekta Jazz Meets Klarino otkriva inicijalnu inspiraciju – mešanje jazza kojim se bave Schorn i Puntin, sa folklorom Balkana, i, posebno Grčke, iz koje potiče klarino, jedan od esencijalnih instrumenata grčke muzičke tradicije.

Steffen Schorn
 je jedan od vodećih nemačkih muzičara srednje generacije. Dobitnik je desetak nagrada nemačke jazz zajednice (najskorija – nagrada za kompoziciju radija WDR, 2009), snimio je dvadesak albuma, vodi sopstveni septet i diriguje orkestrima različitog formata, radi u sastavima Koelner Saxofon Mafia, Triosphere i Universe of Possibilities, kao i u duetu sa Claudiom Puntinom.

Švajcarski klarinetista Claudio Puntin je takođe laureat brojnih internacionalnih nagrada. Snimio je preko pedeset albuma u različitim formacijama za razne produkcije, među kojima i za ECM, ENJA Records, Sony, Intakt, Doublemoon…  Glavne saradnje: Carla Bley, Fred Frith, Steffen Schorn, Steve Reich, Nils Wogram, Lucas Niggli, Wolfert Brederode, the Ensemble Modern, različiti veliki orkestri.

 

„Balkan Clarinet Summit“ čini šest klarinetista:

  • Sergiu Balutel (Rumunija), B-klarinet

  • Tobias Klein (Nemačka), klarinet, bas-klarinet

  • Stavros Pazarentzis (Grčka), A-klarino

  • Slobodan Trkulja (Srbija), klarinet

  • Claudio Puntin (Švajcarska/Italija), klarinet, Eb-klarinet, aranžmani

  • Steffen Schorn (Nemačka), kontraalt-klarinet, bas-klarinet, aranžmani

 

Cena karata je 300 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.