Milana Zarić

 

Ansambl za novu muziku čine:

 

 

Novonastali ansambl, baziran u Beogradu i NovomSadu, okuplja domaće muzičare sa bogatim internacionalnim iskustvom u savremenoj i improvizovanoj muzici.

Želja i cilj ansambla je da redovnom koncertnom aktivnošću doprinese promociji savremenih evropskih tendencija na domaćoj muzičkoj sceni.

Svi članovi ansambla su pored velikog iskustva u radu na novoj muzici takodjei iskusni improvizatori. Projekt i ansambla su koncipirani tako da putem naše izvođačke prakse kreativno utičemo na dijalog između slušanja, izvođenja i stvaranja nove muzike.

S obzirom da ansambl sadrži mogućnosti nesvakidašnjih instrumentalnih kombinacija, programi uključuju kako priznate autore, tako i malo izvođena i eksperimentalna dela raznih generacija kompozitora, a naročiti akcenat je stavljen na saradnju sa domaćim autorima.

U saradnji sa Trećim programom Radio Beograda, uspostavljena je serija koncerata, koji će uživo biti prenošeni i snimani, u emisiji ‘Musica Viva’. Prvi u seriji koncerata – živih prenosa, biće izveden 20. juna 2012, sa programom koji uključuje dela  Richarda Barretta, Emanuela Nunesa, Jasne Veličković, Luciana Beria i Kaije Saariaho. Koncert

će se uživo prenositi na talasima Trećeg Programa, na 97.6 FM, i preko internet stranice www.rts.rs/uzivo.

 

2 komentara na “Ansambl za novu muziku na trećem programu Radio Beograda”

  1. Ansamblu ce se pridruziti i nas omiljeni dirigent Premil Petrovic, koji ce voditi ansambl u poslednjoj kompoziciji na programu od Jasne Velickovic.

    1. pa, posto ansambl nije bio formiran na vreme da svira na Ring Ring festivalu 2012, hajde da cujemo sta se tu kuva – sve sami domaci sa iskustvom u inostranstvu.
      Osluskujem pazljivo 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.