Tamikrest

 

Posle uspešnog  17. Ring Ring Festivala u maju i  prvog World Music festivala „Todo Mundo“ u martu, „Ring Ring“ će svojim programima biti prisutan i na Belefu, kao jedna karika u  mreži Festival Festivala, što je nova koncepcija Beogradskog Letnjeg festivala.

„Ring Ring na Belefu“ će činiti sedam koncerata i muzičkih performansa u junu i julu.

Prvi deo “Ring Ring na Belefu” održace se u Ustanovi kulture „Palilula“ i predstaviće bendove iz regiona i iz Afrike. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

 

25.06.2012: Iz Subotice dolazi band Cadabra, koji uz korišćenje poezije kao izvorišta novih pesama, okupljajući muzičare džez miljea, težište sada stavlja u prvom redu na izrazito upečatljiv vokal Olje Njaradi, koja svojim glasom zaokružuje zvučnu sliku Cadabre, inače u osnovi baziranu na improvizacijama i slobodnim muzičkim dijalozima.

Posle Cadabre nastupiće po prvi put u Beogradu, u okviru turneje u  centralnoj i jugoistočnoj Evropi, jedan od najperspektivnjih bendova iz Afrike: Mokoomba iz Zimbabvea. Sa svojim novim albumom “Rising Tide” su već osvojili 3. mesto na listi “World Music Charte Europe” i važe za jedno od najprijatnjih iznenađenja afričke muzike ove godine.

 

26.06.2012: Mladi bend Divanhana iz Sarajeva je već imao priliku da nastupi na Trećem programu Radio Beograda i predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na Jazz Festivalu „12 points“ u Portu, koji je posvećen najboljim mladim jazz bandovima iz Evrope. Divanhana neguje urbanu tradicionalnu muziku iz zemalja Balkana, sa posebnim akcentom na sevdalinki.

Sledi David Yengibarian trio iz Mađarke i Jermenije, koji spaja evropsku muzičku traciju sa Piazzolom.

 

28.06. 2012: Prvi deo “Ring Ring na Belefu” zatvoriće poznati sastav Tamikrest iz Malija, koji su slično kao Tinariwen (koji su gostovali na Todo Mundo Festivalu) uzeli gitare umesto pušaka i dele njihove revolucionarne poruke kroz muziku. Ovaj bend je, po mnogima, svežiji od nagrađenih Tinariwen, a beogradska publika će imati priliku da sama proceni, kao jedna od retkih da u tako kratkom vremenu čuje uživo dva najbolja tuareška benda.

 

Prve dve večeri (25. i 26. jun) nastupi će biti održani u sali „Scena Stamenković“, a u četvrtak 28. na letnjoj sceni, koja je između UK Palilula i Hale Pionir.

 

.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.