andžejKoncert će se održati u okviru Druge prolećne klavirske fešte, kojom se obeležava 200. godišnjica rođenja Frederika Chopina. Nastup trija počinje u 21:30, a ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na blagajnama Sava centra i Bilet servisa, kao i preko Tiket servisa. Organizator je Jugokoncert.

Andrzej Jagodziński je jedan od najboljih poljskih pijanista. Studirao je francusku hornu na Frederik Chopin konzervatorijumu, istovremeno nastupajući na Poljskom radiju i u Televizijskom simfonijskom orkestru. Na festivalu Old Jazz Meeting „Zlota Tarka“ je 1979. prvi put proglašen za pijanistu godine.

Svirao je sa brojnim poljskim džez grupama, kao što su The Old Timers, Swing Session, String Connection, The Zbigniew Namyslowski Quartet, The Janusz Muniak Quartet, The Big Warsaw Band, Quintessence, The Tomasz Szukalski Quartet, The Jan Ptaszyn Wroblewski Quartet i Jarek Smietana’s Polish All Star.

Godine 1993. formirao je bend Andrzej Jagodziński Trio (Adam Cegielski – bas, Czesław Bartkowski – bubnjevi) i snimio album Chopin, a 1994. je dobio prestižnu poljsku nagradu Fryderyk u kategoriji džez umetnika godine. S ovom postavom se u potpunosti posvetio Chopinovim delima i od tada je uradio džez obrade mnogih njegovih etida, mazurki, poloneza, valcera i preludija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.