vesti

13.11.2017.

Legendarni Charles Gayle, sa svojim trijom, ponovo u Srbiji

Na mini turneji po Srbiji, Charles Gayle trio će nastupiti 23.11. u CK 13 u Novom Sadu, dan kasnije u Kragujevcu (SKC), a završni koncert će biti u Beogradu u Studentskom kulturnom Centru u subotu 25. novembra

 

Njujorški saksofonista i pijanista Čarls Gejl je godinama nastupao na ulicana Velike jabuke, da bi osetio energiju ljudi i grada. No, to je samo jedna od pikanterija iz njegovog, muzikom i duhovnošću proktanog života. Već godinama često nastupa u Evropi sa svojim triom. Imali smo priliku da ih čujemo pre 2 godine u Studiju 6 Radio Beograda, uz direktan TV prenos, u okviru festivala “Ring Ring”. Ubrzo nakon toga, na bubnjarsku stolicu u ovom triju je seo mlađani Novosađanin, Aleksandar Škorić, koji se ubrzano probija u evropskim jazz krugovima. Treći član trija je poljski kontrabasista Ksaveri Vojćinski. Dakle, u pitanju je internacionalni trio, koje spaja jazz i njegova nesputanost.

Na mini turneji po Srbiji, Charles Gayle trio će nastupiti 23.11. u CK 13 u Novom Sadu, dan kasnije u Kragujevcu (SKC), a završni koncert će biti u Beogradu u Studentskom kulturnom Centru u subotu 25. novembra od 20.30 časova. Beogradski SKC tako otvara Velika vrata za džez umetnike iz sveta, a koncert će biti organizovan uz svesrdnu pomoć “Samoorganizacije”, neformalne grupe ljubitelja džeza, koja već nekoliko godina deluje, a kao svoju prvu akciju su imali gostovanje legendarnog Vilijama Parkera u Beogradu, pre tačno dve godine.

Ulaznice za beogradski koncert se mogu kupiti u Klubu SKCa po ceni od 400 dinara, a na dan koncerta će karte koštati 500 dinara.

 

 

 

Tagovi: , ,Komentara 2 : "Legendarni Charles Gayle, sa svojim trijom, ponovo u Srbiji"

  1. niko i nista каже:

    SUNNY MURRAY – 21.9.1936. – 7.12.2017.

  2. niko i nista каже:

    CECIL TAYLOR – 25.3.1929. – 4.5.2018.

Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.