Ovaj nastup će biti i promocija albuma “Beyond the Lines” koji ovih dana izlazi na etiketi “In + Out Records” na kojem ZZ Quartet izvodi originalne kompozicije pod uticajem raznih stilova (savremeni jazz, klasika i world music) u  kojima se “zamagljuju” granice izmedju napisanog materijala i improvizacije.

Svojim besprekornim osećajem za tempo u kombinaciji sa genijalnim pristupom improvizaciji, Adam Nussbaum je poslednjih nekoliko decenija jedan od najcenjenijih i najtraženijih bubnjara današnjice. Na spisku muzičara sa kojima je nastupao i snimao tokom karijere koja traje od početka sedamdesetih su i: Sonny Rollins, Dave Liebman, James Moody, Stan Getz, Gary Burton, Toots Thielemans, Sheila Jordan, Hal Galper, Miroslav Vitous, John Abercrombie, Michael Brecker (svirao na njegovom albumu koji je dobio Grammy „Don’t Try This At Home“), bio je član čuvenog trija Johna Scofielda (u kojem je bio i Steve Swallow), Eliane Elias/Randy Brecker Quarteta, Gil Evans Orchestra, Carla Bley Big Banda….

Nussbaum je odrastao u Norwalku (Connecticut) i posle pet godina učenja klavira, počeo je da svira bubnjeve sa 12 godina, a kao tinejdžer je svirao bas i saksofon. Sredinom sedamdesetih se preselio u Njujork  gde je na City College-u pohađao “Davis Center” za izvođačke umotnosti. Danas, kao gostujući profesor predaje naNew YorkUniversity,NewSchooliDržavnom Univerzitetu  StateNew York,  i drži radionice i majstorske radionice širom sveta.

Italijan Simone Zanchini je po svim ocenama jedan od najinteresantnijih i najinovativnijih jazz harmonikaša u Evropi čija muzička istraživanja prevazilaze granice savremene muzike. Nastupao je na mnogim prestižnim jazz festivalima širom sveta i sarađivao sa velikim brojem značajnih muzičara uključujući i pionira jazz harmonike Arta Van Dama.

Gitarista Ratko Zjača (rođen u Hrvatskoj a poslednjih decenija živi i radi u Holandiji),  već duže vreme uživa status tehnički superiornog ali i izrazito inventivnog muzičara  koji se odlično snalazi u različitim muzičkim pravcima, a posebno u savremenom pristupu improvizaciji, o čemu svedoči i impresivan spisak velikih imena sa kojima je saraživao: Benny Bailey, Randy Brecker, Gary Peacock, Reggie Workman, John Pattituci, Al Foster, Steve Gadd, Miroslav Vitous, Ron Carter, Jimmy Cobb, Jeff Tain Watts , Alvin Queen…

Kontrabasista Martin Gjakonovski (njegov otac je osnivač i makedonskog Big Banda, a majka jazz pevačica) je jedan od najtraženijih jazz muzičara sa ex – Yu prostora. Prekretnica u njegovoj karijeti bio je workshop koji je 1990. godine (u Grožnjanu) pohađao kod velikog Reggie Workmana. Završio je jazz studije u Kelnu, a imao je priliku da uči  sa mnogim velikim kontrabasistima (Arild Andersen, John Clayton, Mike Richmond, Eddie Gomez),  i svira sa puno  velikih džezera: Duško Gojković, David Friedman, Lee Konitz, Atilla Zoller, Don Friedman, Tony Lakatos, Ingrid Jensen, Kenny Wheeler, Kenny Werner, Charlie Mariano, Antonio Farao, Bob Berg, Sonny Fortune, Rick Margitza, Gene Jackson,  Lynne Arriale, Benny Golson, Toots Thielemans…

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.