Brazilski saksofonista i klarinetista Yedo Gibson, koji već skoro deceniju živi i radi u Amsterdamu, dobro je poznat beogradskoj publici. Sa grupom Sol 6 je pre dve  godine zatvorio Ring Ring festival, a ove godine je u okviru koncerta ImprovE 2.7, zatvorio BELEF svirajući sa muzičarima iz Beograda i Budimpešte. Tokom  jula je imao solo nastup u bašti Kulturnog centra “Dragstor”.

Gibson je pre godinu dana u Barseloni upoznao portugalskog bubnjara VascaTrillu, sa kojim je, već nakon prvog zajedničkog koncerta, odlučio da snimi album i nastavi saradnju.

Njihova turneja po Evropi traje već skoro 10 dana, a u Srbiji će nastupiti u Subotici, Novom Sadu i Beogradu.  Subotički koncert odigraće se 29. novembra na festivalu Jazzire, novosadski dan kasnije od 21h u Materra Mestu, kao deo serijala “Improstor” (karta 150 din.). Na ovom nastupu, duetu će se pridružiti i novosadski muzičari – bubnjar Bojan Dojkić i gitarista Milan Smiljković. Poslednji nastup biće u Rexu, 1. decembra u 20:30 (250 din.).

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.