raphael-wressnig-enrico-crivellaro-mosquito-bite-2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prenosimo saopštenje organizatora:

Raphael Wressnig je jedan od najznačajnijih mladih evropskih bluz-džez muzičara. Svojim u isto vreme elegantnim i eksplozivnim stilom u protekloj deceniji stekao je status veoma cenjenog i traženog orguljaša na bluz i džez scenama mnogih država. U svakom trenutku učestvuje u nekoliko projekata i svake godine objavljuje bar po jedan CD. Među velikanima sa kojima je srađivao su Larry Garner, Deitra Farr, Alex Scultz, Sax Gordon Beadle, Phil Guy, Louisisana Red, Craig Handy, Pete York… Dobitnik je više značajnih nagrada i priznanja. 2001. godine austrijski magazin Concerto dodelio mu je prvo mesto za najbolji bluz album, a 2004. Njegov CD “In Between” proglašen je za džez album godine. 2007. Dobio je nagradu Preis Der Deutchen Schallplattenkritik za najboljeg džez izvođača.

Enrico Crivellaro je italijanski gitarista koji svoju karijeru već više od jedne decenije vodi paralelno u Evropi i Americi. Kao veoma mlad muzičar uspeo je da prođe kroz gitarsku školu svojih uzora Ronnie Erla i Duke Robillarda i njihov uticaj je veoma izražen i danas u njegovoj muzici, pored svih starih majstora bluz i džez gitare čiji zvuci su utkani u Enricov prefinjeni stil. Sarađivao je, na koncertima i pločama, sa tako velikim zvezada bluza kao što su Jeff Healey, Finis Tasby, Lee Oskar, James Harman, Janiva Magness, Bruce Katz, Lester Butler…Objavio je dva CDa za američku kuću ElectroFi Records od kojih je drugi, Mojo Zone, iz 2009. godine od časopisa Downbeat dobio maksimalne 4 zvezdice. Njihov kritičar je ocenio da ova ploča „uspostavlja zlatni standard za instrumentalni bluz album i prosto zasipa slušaoca inspiracijom, hipnotičkim feelingom i emocionalnom prefinjenošću“.

Raphael i Enrico imaju zajednički Organ Trio projekat već nekoliko godina. Njihova muzika može se definisati kao dobro odmeren mix bluza, džeza i fanka sa visokim energetskim nabojem i neodoljivim gruvom. Objavili sa dva CD-a „Mosquito Bite“ i „Live At The Off Festival“. U Srbiji su nastupali više puta i naša bluz publika ih dobro poznaje i veoma ceni“.

Koncert počinje u 22h. Cena karte je 700 dinara u pretprodaji, i 900 dinara na ulazu pred koncert.

 

2 komentara na “Wressnig Crivellaro Organ Trio u Kuglašu”

  1. u kuglasu 10.04. je bila urnebesno dobra svirka. hemond je toliko upecatljiv da smo svremena na vreme ostajali bez daha. govorim u ime bluz-zemunaca.pozdrav.

  2. u gradu na obali Save,08.04. bio je pravi kermes.talijan u belom svilenom odelu,elegantan kao Don Corleone,uneo je iskricavost i usetao nonsalantno u publiku,nasmejan i veseo kao svaki kisni covek koji dodje u ovaj grad. Orguljas je podsetio na jerry luisa,dok je crnpurasti bubnjar bio pun pogodak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.