Šesti Todo Mundo otvara 24. avgusta (20:30) nastup mađarskog sastava Viktória Havay and Fakutya, koji izvodi muziku mađarske manjine Čangoš u Moldaviji, a pratiće ih i grupa plesača. Nastup ovog sastava omogućila je podrška Instituta Balaši Kolegijum Hungarikum.

Na svom prvom nastupu u Beogradu nakon mnogo godina 25. avgusta (21:00), Lelo Nika će predstaviti program sa u dva dua, jedan sa Aleksandrom Krčmar Ćulibrk violinistkinjom, ;lanicom kvarteta TAJJ i Bogdanom Rankoviće, klarinetista i frulaš, liderom sastava Serboplov,  izvodeći izvorne rumunske, srpske, švedske, romske melodije, kao i nekoliko sopstvenih kompozicija.

U Tašmajdanskom parku 26. avgusta (21:00) Nenad Vasilić će nastupiti u triju sa Markom Živadinovićem (harmonika) i Andrejem Prozorovim (saksofon), a ovom prilikom biće mu uručena nagrada »Vojin Mališa Draškoci«, koju već nekoliko godina dodeljuje World Music asocijacija Srbije (WMAS), uz podršku Erste Banke. Nenad Vasilić Trio nastupa uz podršku Austrijskog kulturnog foruma. Dodelom nagrade Vasiliću i ovim programom festival i WMAS žele da ukažu počast našim muzičarima koji žive i rade van Srbije, ali ne zaboravljaju odakle su pošli i odakle crpe inspiraciju, a Vasilić i Nika su samo dvojica u plejadi naših sjajnih umetnika koji ovde dolaze tek povremeno.

Završne večeri Todo Munda 27. avgusta (21:00) u Tašmajdanskom parku solo koncert će održati legendarni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski, koji će pokušati da povede publiku „na zanimljivo muzičko putovanje, samo uz pomoć elektro-akustične gitare i nekoliko pedala“.

U slučaju kiše, koncerti će biti održani u Centru za kulturu »Vlada Divljan«.

Festival Todo Mundo će biti održan uz podršku Gradske opštine Palilula, u organizaciji promoterske kuće Longplay i Udruženja »Ring Ring«.

 

Program festivala:

24.08. u 20.30

Viktória Havay and Fakutya (Mađarska) (uz podršku Instituta Balaši /Kolegijum Hungarikum)

25.08. u 21.00

Lelo Nika sa Aleksandrom Krčmar Ćulibrk i Bogdanom Rankovićem (Srbija/Švedska)

26.08. u 21.00

Nenad Vasilić Trio (Srbija/Ukrajina/Austrija) (uz podršku Austrijskog kulturnog foruma)

27.08. u 21.00

Vlatko Stefanovski (Makedonija)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.