Foto: Ivana Čutura

 

VH Band uspešno kombinuje tradicionalne balkanske folk ritmove i moderne zapadne muzičke stilove (džez, fank, rok, “world music”…) što njegovu muziku čini autentičnom. Za dvanaest godina postojanja bend je snimio pet albuma, nastupao na brojnim festivalima i koncertima, svirao sa poznatim svetskim i domaćim muzičarima (Nigel Kennedy, Teodosij Spasov, Marko Đorđević, Toni Kitanovski, Aleksandar Petrov, Bachar Khalife, Bisera Veletanlić i drugi).

VH Band sarađivao je sa Goranom Paskaljevićem i njegovom filmskom ekipom na snimanju dokumentarnog filma o Beogradu. Njihova muzika se takođe može čuti u filmu “011 Belgrade”, mladog austrijskog režisera Michaela Pfeifenbergera, u filmu Raše Andrića „Kad porastem biću kengur“, kao i filmu “Stvar srca” reditelja Mike Aleksića.

VH Band nastupiće druge večeri festivala i tom prilikom promovisati novi, peti po redu album, pod imenom “Can you dig it?”. Sva izdanja i muzika Vasil Hadžimanov Banda su u Srbiji proglašeni za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.

Kompletnu biografiju izvođača i program 16. Pančevačkog Jazz Festivala možete pogledati na sajtu: http://www.kulturnicentarpanceva.rs/index.php?pid=10001

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.