strange party Strange Party Orchestra postoje 20 godina i izdali su šest albuma, na kojima se bave kombinovanjem savremenog džeza, filmske i pozorišne muzike. Na aktuelnoj turneji, tokom koje će posetiti nekoliko mađarskih i srpskih gradova, nastupaju u sastavu: Anders Vestergaard – klavir/orgulje, Kåre Elers – bubnjevi/perkusije, Kristian Vilmann – saksofon, glokenšpil, Pumi Lemonade – bas.

Novosadski koncert održaće se 4. maja u klubu CK13 u 21h, a cena karte je 150 dinara. Ovaj događaj biće još jedna u nizu akcija kojima se najavljuje 11. izdanje Međunarodnog festivala Aktuelne muzike – Interzone.

Koncert u zrenjaninskom Klupčetu održaće se 5. maja u 20 časova, a u subotičkom klubu Baš Kuća 7. maja u 22h.

O Strange Party Orchestra su pisali:

  • „…sinematičnom ili visoko deskriptivnom, ali i kišnom i slojevitom; jednostavnom, ali originalnom; lepom i u kontekstu“ (Ivan Rod, GAFFA)
  • „Ovi neverovatni muzičari slede put koji su sami prokrčili… Stvorili su muziku kojoj bazu daje ritam sekcija maštovitom upotrebom gonga, zvona i ostalih udaraljki koji čine muziku zabavno živom, što ostalim virtuozima u bendu samo dodaje na značaju“ (Jan Overgaard Mogensen, Undertoner)
  • „Ekskluzivitet orgulja daje posebnu atmosferu koncertnim nastupima, na kojima Strange Party Orchestra postaju oaza pozitivnog duha i inspiracije“ (Koen Schouten, Jazzcoordinator at De Volkskrant-Holland)
  • „Groteskni geniji! I posle skoro 20 godina „čudnovanja“ i dalje su ludi, ali na ekstremno diciplinovan način“ (Sønderborg Avis)
  • „Moja žena je rekla da će me istući ako ih ne pohvalim. To neću uraditi zbog toga, već jednostavno zato što su predobri i zabavni“ (Anders Kirkegaard, Jazzspecial)

 

Jedan komentar na “Strange Party Orchestra u Srbiji”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.