Srpski džez kompozitor i pijanista Dimitrije Vasiljević, koji živi i radi u Nju Orleansu, održaće sa svojim bendom NEW YORK QUARTET nakon 12 godina dva koncerta u Srbiji. Prvi je zakazan za 18. maj u okviru 35. Džez festivala u Valjevu, a drugi za 20. maj u 20 časova na Kolarcu u Beogradu. Potom, 23. maja, nastupa u Banskom dvoru u Banjaluci. Inicijator mini turneje je Valjevski džez festival, koji će se odražati od 10. do 19. maja, a ovaj poziv je Vasiljević iskoristio i za dodatne koncerte u Beogradu i Banjaluci.

Fokus nastupa biće na materijalu koji je Dimitrije objavio prošle godine za Ropeadope Records pod nazivom Accidental Nomad, a kvartet pored pijaniste čine i brazilski gitarista Ricardo Grilli, američki basista Ben Tiberio i bubnjar Raphaël Pannier iz Francuske. O Vasiljevićevim prethodnim albumima The Path of Silvan i Metaphor možete podrobnije pročitati na našem sajtu.

Dimitrije je diplomirao jea Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu (2006) i na Berklee College of Music u Bostonu (2010). Master studije džez klavira završio je na New York University Steinhardt-u u Njujorku (2013) a doktorirao na University of Illinois at Urbana-Champaign (2017). Pre nego što je postao docent na Xavier University of Louisiana u Nju Orleansu gde trenutno radi kao profesor džez klavira, bio je pridruženi profesor na NYU Steinhardt-u u NJujorku, kao i asistent na University of Illinois.

Ulaznice za 35. valjevski Jazz Festival nalaze su u prodaji po ceni od 300 dinara za pojedinačnu dnevnu ulaznicu, odnosno 700 dinara za komplet karata za sve festivalske dane. Program festivala je dostupan ovde.

Karte za koncert na Kolarcu prodaju se po ceni od 1000 dinara.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.