uwe plath Predavanja će se tokom ovih dana održavati od 11-14h i od 17-19h. Detaljnije informacije o načinu prijavljivanja mogu se pronaći na sajtu Kulturnog centra Novog Sada, koji je i organizator ovog događaja.

Uwe Plath (45) je svirao sa muzičarima kao što su Mel Lewis, Dennis Rowland, Zbignjev Namislovski, Dizzy Gillespie, Barry White, i drugi. Vodi Džez master klas na Glen Buschmann Jazz Akademie Dortmund od 1997 i docent je za saksofon i jazz teoriju na Konzervatorijumu Felix Mendelssohn Bartholdy u Lajpcigu. Godine 1984. osvojio je prvu nagradu za saksofon na takmičenju za mlade džez izvođače SRV/Nemačka. Po završetku studija na Hilversumu/Holandija (1985-91), Berklee School of Music u Bostonu/SAD (92) i Roterdamu/Holandija (93-96), počeo je da radi kao solista sa mnogim značajnim muzičarima u Evropi i drugim zemljama.

GBJA Big Bend Dortmund, ansambl talentovanih mladih džez izvođača iz Nemačke, osniva 2000, a 2003. godine i „MBB” Dortmund-Rostov na Donu, ansambl profesionalnih jazz izvođača iz Rusije i Nemačke sa solistima iz Holandije, Amerike, Češke, Indonezije i drugih zemalja.

Godine 2008. Uwea Platha je odabrao međunarodni žiri da vodi East West European Jazz Orchestra TWINS 2010 /Ruhr 2010. Sasvojim orkestrom je prošle godine nastupio i na Novosadskom džez festivalu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.