Amikam Kimelman„Multikultivator“ najavjuje da će Amikam Kimelman, jedan od osnivača najznačajnijeg izraelskog muzičkog koledža „Rimon School of Music”, svetski poznati džez saksofonista, aranžer i producent, od 24. do 26. marta u Beogradu održati seriju prolećnih radionica iz muzičke improvizacije, aranžiranja, kao i radionice za saksofoniste i džez ansambl.

Radionice, koje su besplatne za učesnike, namenjene su svim muzičarima bez obzira na formalno muzičko obrazovanje i godine i prva su ovogodišnja aktivnost u okviru projekta „Multiverzitet 2016” – platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, koju je „Multikultivator” razvio u saradnji sa BIN – „Berklee International Network”.

Radionica improvizacije će se održati 24. marta od 12 časova, a prethodiće joj info sesija, sa početkom u 10 časova. Za Amikama improvizacija je isto što i komponovanje, on će polaznicima dati smernice i ukazati na ključne tačke tokom stvaranja i razvijanja solo deonice u saradnji sa kolegama muzičarima i naučiti ih kako da naprave temu kroz improvizaciju.

Masterklas iz aranžiranja počinje u 12 časova 25. marta i približitiće uloge i veštine aranžera kao muzičkog interpretatora. Kimelman će kroz diskusiju i demonstraciju prikazati osnovne postulate i aspekte komponovanja koji učestvuju u aranžiranju različitih stilova.

Radionica za saksofoniste je previđena za 26. mart u 12 časova. Ona će kroz razgovor i praktične primere predočiti različite elemente sviranja saksofona – duvačke i zvučne tehnike, tehnike sviranja i metode vežbanja.

Mesto održavanja svih programa je Učiteljski fakultet, Kraljice Natalije 43, prostorije džez odseka Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Svi zainteresovani mogu se prijaviti za učešće putem mejla office@multikultivator.org.rs.

Učesnici koji su se prethodno prijavili za radionicu za džez ansambl, pokazaće pred publikom šta su naučili 26. marta u 19 časova u svečanoj sali Fakulteta muzičke umetnosti.

Amikam će u okviru posete Beogradu imati i tri kuplska nastupa: 19. marta u „Philip“-u, 23. u klubu „Ruina“ sa Lukom Ignjatovićem, dok će 25. marta nastupiti u prostoru „Soul Society“ kluba (zgrada Bitef teatra).

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.