miles_davis_tutu_lato_a Postavka će biti otvorena do 17. januara u pariskom ”Musee de la musique in La Villette”, a Miles Davisova karijera će biti predstavljena hronološki – od buržoaskog detinjstva u Saint Louisu do koncerta u La Villlette 1991. godine, uz osvrt i na njegove ključne saradnike poput Charlie Parkera, Dizzie Gillespija, Gil Evansa, Wayne Shortera, Teo Macera i Marcus Millera.

Posetioci će u svakom trenutku moći da slušaju muziku Miles Davisa preko slušalica, ili uz scene iz filma Ascenseur pour l’echafaud (Lift za gubilište), a moći će da slušaju i njegove intervjue. U galeriji u podrumu biće organizovane projekcije koncerta u La Villette iz 1991, održanog samo par nedelja pre Milesove smrti.

Svaki period iz života slavnog trubača biće dočaran kroz veliki broj fotografija, crteža, rukopisa, dokumenata, predmeta i instrumenata.

Ova izložba je deo serijala koji slavi najveće muzičare druge polovine dvadesetog veka, a pre Milesa Davisa u istom muzeju su bili predstavljeni Jimi Hendrix, Pink Floyd, John Lennon i Serge Gainsbourg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.