Filip Krumes
Filip Krumes

 

Pančevo je sredina koja je pored velikog broja kvalitetnih džez muzičara iznedrila i dvojicu aktivnih džez violinista: Filipa Krumesa i Jožefa Nađa. U petak, 15. avgusta, sa početkom u 21 čas, u okviru džez programa nazvanog Strings Summit, publika će imati prilike da u Letnjoj bašti Doma omladine Pančevo uživa u njihovom muziciranju, uz nastup doajena srpske džez gitare Branka Maćića Mačka, kao i pančevačkog basiste Vladimira Nikića i bubnjara Laleta Nenadovića, koji godinama živi i radi u Americi. Ulaz na koncert je besplatan.

* * *

Jožef Nađ već godinama živi i radi u Americi gde je završio čuveni Berklee muzički koledž. Sarađivao sa vrhunskim muzičarima kao što su Nigel Kennedy, Joey DeFrancesco, Nuno Bettencourt, Gary Cherone, Fred Buda, a svoj prvi solo album pod nazivom “Digital World ” snimio je 2009. godine. Od 2006. godine je aktivan profesor violine u Bostonu gde ima svoju radionicu pod nazivom Violin Discipline.

Filip Krumes je godinama aktivan na srpskoj World Music i džez sceni. Nastupao je širom zemlje i instranstva, uključujući najprestižnije koncertne sale kao što su Concertgebouw  Amsterdam, Muziekgebouw  Amsterdam, Bela Bartok Budimpešta, BOZAR  Brisel i festivali Jazz a Liege, Blues’n Jazz Rallye Luksemburg, EuroMed, Balkan trafik festival…. Do sada je snimio 12 CD-ova, a dobitnik je više nagrada i priznanja među kojima se izdvaja nagrada za doprins World Music sceni „Vojin Mališa Draškoci“ koju dodeljuje World Music asocijacija Srbije.

Repertoar čine kompozicije Johna Coltranea, Waynea Shortera, Joeya Calderazza i autorska dela Jožefa Nađa.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.