Nenad Petrović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petrović će koncertom najaviti snimanje albuma, na kojem će se naći njegove autorske džez kompozicije.

“Deset godina je prošlo od izlaska mog albuma „Campus Caravan” i mnogo sam se uželeo džeziranja. Večeras ću na sceni Ustanove kulture „Vuk Karadžić” biti okružen sjajnim muzičarima. Ivan Aleksijević će biti za klavirom, Milan Pavković će svirati kontrabas, a Dušan Ivanišević bubnjeve. Sviraćemo aktuelni džez i dobro se zabavljati s publikom u toku koncerta – kaže Nenad Petrović, i dodaje da će snimanje novih kompozicija u studiju trajati do jeseni, te da će se novi album zvati „36+12”.

“Reč je o matematičko-sentimentalnom podsetniku. Skoro 12 godina je prošlo otkad sam prošli put svirao džez u Beogradu, a tada sam imao 36 godina”, pojasnio je Petrović i najavio džem-sešn u holu Ustanove kulture „Vuk Karadžić”, na kojem će sa svojim učenicima iz Muzičke škole „Stanković” svirati džez standarde i zabavljati sve koji posle koncerta budu odlučili da uživaju u džezu.

“Predajem saksofon talentovanim klincima u Muzičkoj školi „Stanković” i jedva čekam da zajedno zasviramo posle koncerta”, kaže Petrović.

Nenad Petrović je rođen 1963. Studirao je na džez akademiji u Gracu. Poznat je kao džez i rok saksofonista, bio je član plesnih orkestara RTV Sarajevo i RTV Ljubljana. Dobitnik je nagrada za instrumentalistu godine u anketama muzičara. 1992. je osnovao grupu ,,Campus Caravan“ i snimio album za PGP RTS. U poslednje vreme često putuje po svetu kao saksofonista grupe „Emir Kusturica – No smoking Orhestra“ sakupljajući razne muzičke utiske: Džez fest u Nici, Sao Paolo film fest, Montreal fest, koncerti u pariskoj „Olimpiji“, Berlinu, Rejkjaviku, itd. Najveći utisak na njega je ostavila Argentina sa svojom osobenom etno muzikom.

Cena karte je 300 dinara.

(Izvor: www.blic.rs, www.ukvuk.org.rs)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.