Postava:

  • Ittzés Gergely – flauta, alt flauta, bas flauta

  • Szilard Mezei – viola

  • Ervin Malina – kontrabas

  • Ištvan Čik- bubnjevi

 

Ittzés Gergely (1969, Mađarska) diplomirao je flautu na Liszt akademiji u Budimpešti. U istraživanju svog instrumenta kao i u komponovanju brojnih eksperimentalnih dela za flautu razvio je posebne tehnike sviranja ovog instrumenta kao što je korišćenje višezvuka (multiphonic technique), nastojeći da  savremenu muzičku praksu poveže sa tradicijom. Pored klasične i savremene muzike, Ittzés Gergely je veoma aktivan u drugim muzičkim stilovima, naročito jazzu i slobodnoj improvizaciji.

Nastupao je i održao master kurseve u mnogim zemljama širom sveta (Brazil, SAD, Kanada, Kina, Japan i ostatak Evrope). Brojni kompozitori su mu posvećivali svoja dela. Bio je aktivan kao solista i kamerni muzičar, kao i član UMZE-a,  kamernog ansambla sa kojim je nastupio u Karnegi Holu, te osnivač  TeTraVERSI kvarteta flauta. Između ostalih nastupao je sa muzičarima i ansamblima kao što su Magdalena Kožena, Miklós Perényi, Zoltán Kocsis, Zoltán Rácz, Amadinda Percussion Group, Barnabás Kelemen, Katalin Kokas i Franz Liszt Chamber Orchestra. U oblasti improvizovane muzike je sarađivao sa muzičarima: Markus Stockhausen, Emil Viklický, Don Thompson, Szilárd Mezei…

Osvojio je brojne nacionalne i internacionalne nagrade – Grand Prix of the 2nd Aleksander Tansman International Competition for Musical Personalities u Poljskoj, i nagrade Franz Liszt i Lajtha. Snimio je veliki broj CD-ova mađarske savremene muzike, zatim svojih kompozicija i manje poznatih repertoara kompozitora kao što su Pierre-Max Dubois, Eugéne Walckiers, Boccherini, kao i celokupan repertoar Sigfrid Karg-Elert. Njegov najnoviji CD pod naslovom “The Great Book of Flute Sonatas” sadrži preko 30 značajnih sonata za flautu iz celokupne muzičke istorije.

Trenutno radi kao profesor flaute na Széchenyi Univerzitetu u Győr-u.

 

 

Szilard Mezei

Violista i kompozitor iz Sente aktivan kako na svetskoj, tako i domaćoj sceni improvizovane, jazz i avangardne muzike. Kao kompozitor istražuje odnose između kompozicije i impovizacije inkorporirajući elemente jazz i autentične folk muzike.

 

Ervin Malina

Diplomirao kontrabas na muzičkoj akademiji u Novom Sadu 2007 godine. Stalni je član Vojvodjanskih Simfoničara. Pored dugogodišnje saradnje sa Szilardom Mezeijem, saradjivao je sa mnogim vojvođanskim autorima poput Borisa Kovača, Olaha Vincea, Bogdana Rankovića. Stalni je član Ossa kvarteta i Majamisty trija.

 

Ištvan Čik

Prisutan na novosadskoj jazz sceni od 1995 godine .Pored saradnje sa Szilardom Mezeijem na brojnim albumima, ističu se saradnje sa autorima poput Borisa Kovača ,kao član LADAABA orkestra i La Campanella kvinteta, kao i saradnja sa Srpskim Narodnim Pozorištem u okviru moderne baletske predstave “Jezik Zidova” i predstave “Brod za lutke”. Takođe je član Ossa Kvarteta i Majamisty trija.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.