interzone 2 Na tribini u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (Dunavska 37, Novi Sad), koju organizuje Festival Interzone, učestvovaće Boris Kovač (kompozitor), Bojan Đorđević (producent beogradskog Festivala Ring Ring), Jovanka Beba Stepanović (muzička urednica Radija Novi Sad), Dušan Ristić (sociolog) i Ivana Inđin, producentkinja Festivala Interzone. Moderator rasprave je Bojan Krivokapić, aktivista u oblasti kulture. Program počinje u 19 časova.

Organizator je pozvao i članove nezavisne inicijative “Za kulturne politike-politika kulture”, Andreja Bursaća – člana Gradskog veća zaduženog za kulturu, Tijanu Pavlov – načelnicu Gradske uprave za kulturu, Milorada Đurića – pokrajinskog sekretara za kulturu, Dragana Srećkova – pomoćnika pokrajinskog sekretara za kulturu, Igora Burića – novinara lista “Dnevnik”, Miloša Matića – kompozitora i muzičara, učesnike Radionice Nove muzike i druge.

Cilj tribine je, prema rečima organizatora, “da se kroz otvoreni dijalog napravi osvrt i analiza Festivala Interzone kao svojevrsnog fenomena u oblasti afirmisanja, promovisanja i stvaranja savremene muzičke teorije i prakse s jedne strane, i s druge odnosa vlasti prema kulturi koja ne podržava populističko poimanje umetnosti i neprofitnom sektoru kroz primer festivala Interzone”.

Na zvaničnoj internet prezentaciji festivala navodi se i sledeće:

“Jedan od presudnih razloga što se Interzone privodi svom kraju jeste odnos Grada i Pokrajine prema samom Festivalu, a koji se ogleda u smanjenoj i neadekvatnoj finansijskoj podršci, kašnjenju uplate sredstava, te odsustvu komunikacije ili neadekvatnoj komunikaciji sa predstavnicima gradskih i pokrajinskih vlasti zaduženih za kulturu”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.