Foto: Ivana Čutura
Foto: Ivana Čutura

 

Duško Gojković je, u 84. godini života, izuzetno aktivan i tražen na domaćoj i internacionalnoj koncertnoj sceni. Prošle godine je objavio dva albuma – „The Brandenburg Concert“ s kvintetom i gudačkom sekcijom Brandenburškog simfonijskog orkestra, a potom i „Latin Haze“ sa Big Bendom RTS-a.

Nedavno je s ovim orkestrom nastupio na otvaranju jubilarne 50. smotre umetnosti „Mermer i Zvuci“ u Aranđelovcu, a tokom leta održaće još nekoliko zanimljivih koncerata u Srbiji: na glavnoj bini Exita nastupiće sa Big Bendom RTS-a u subotu, 11. jula, potom na Musicology festivalu 23. jula s Belgrade Summit Octetom, u sastavu – Dragoslav Freddie Stanisavljević (truba, flighorna, bendlider); Marko Đorđević (truba, flighorna), Nemanja Zlatarev (trombon); Ljubiša Paunić, Max Kochetov (saksofoni); Vladan Veljković (klavir); Ivan Maksimović (kontrabas); Vladimir Kostadinović (bubnjevi).

Konačno, trilogiju festivalskih koncerata zaključiće na Nišvillu, gde 15. avgusta nastupa s bugarskim pijanistom Milčom Levievim, još jednom uz pratnju Big Benda RTS-a.

 

PROPOZICIJE INTERVJUA:

  • Pitanja možete poslati na e-mail adresu redakcija@jazzin.rs, sa subjectom “Duško Gojković – intervju”
  • Svaki čitalac može poslati onoliko pitanja koliko želi – nema ograničenja
  • Naša redakcija će odabrati desetak pitanja, koja ćemo potom proslediti Dušku Gojkoviću, i objaviti njegove odgovore
  • Pitanja možete slati do ponedeljka, 13. jula u 12h!

 

https://www.youtube.com/watch?v=utfA4mSy_QQ

.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.