Shai Maestro Trio

 

Festival će ove godine otvoriti bend Shai Maestro Trio iz Izraela koji predvodi Shai, klasični i jazz pijanista.

Shai Maestro Trio u svojim kompozicijama uvodi elemente lirskih boja i egzotičnih poliritmija, ali vodi se i spojem savremenog džeza i izraelske muzičke tradicije, a na ovom festivalu promovišu svoj drugi album „The Road To Ithaca“. Nakon koncerta, publika će biti u prilici da kupi njihova izdanja, koja će Shai potpisivati. Koncert počinje u 21:00 u velikoj sali Kulturnog centra.

 

Drugi dan festivala rezervisan je za promociju domaćih jazz bendova, a to su novosadski MajaMisty Trio i beogradski Fish In Oil.

MajaMisty Trio je osnovala pijanistkinja Maja Alvanović, a 2011. godine izdali su debi album „Mistyland“. Osim Maje, bend čine i Ištvan Čik (bubnjevi) i Ervin Malina (kontrabas). U svojim kompozicijama kombinuju klasičnu muziku i jazz sa elementima tradicionalnih melodija Balkana.  Koncert počinje u 21:00 u velikoj sali Kulturnog centra.

Kvintet Fish In Oil nastao je pre dve decenije, a vodi ga gitarista i kompozitor Bratislav Braca Radovanović. Njihova eklektična autorska instrumentalna muzika predstavlja mešavinu bluza, svinga, slobodne improvizacije, fankija, rokenrola, pank roka i surf muzike, i delimično je nadahnuta ambijentima Marka Riboua, Toma Vejtsa i Džona Zorna. Prošle godine objavili su prvi album “Poluostrvo”, a u pripremi je drugo izdanje, koje će promovisati na ovogodišnjem Jazz festivalu. Koncert počinje u 23:00 u kafeu Kulturnog centra, i njime će zvanično biti otvorena zimska sezona koncerata u Kulturnom centru.

Ulaz je slobodan za sve koncerte na Festivalu, a besplatne ulaznice za koncerte u velikoj sali mogu se podići na blagajni Kulturnog centra svakog dana od 17h.

Festival se održava u saradnji sa Beogradskim Jazz Festivalom, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Opštine Inđija.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.