Ivan Ilić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trio postoji od 2006. godine kao autorski projekat Ivana Ilića. Sa jednom od formacija bend je snimio CD “Dirty shoes and high heels” 2007. godine. U sadašnjem sastavu (David Maroquin – kontrabas, Antonio Torres – bubnjevi) bend nastupa od 2010. godine.

“U originalnim kompozicijama Ivana Ilića, bend istražuje i usklađuje elemente džeza i ostalih stilova. Muzika je lako razumljiva, inovativna, sa lako pamtljivim melodijama, bogatom harmonijom i kompleksnim ritmovima”, navodi se u saopštenju organizatora.

Nakon beogradskog nastupa, Ivan Ilić Trio će svirati na North City Jazz & Blues Festivalu u Kosovskoj Mitrovici (20. maj) i u Smederevu (21. maj, George Bar).

Koncert u Akademiji 28 počinje u 22h, a ulaz je slobodan.

Rezervacije stolova: 011/ 3619-342

 

 

BIOGRAFIJE MUZIČARA

 

Ivan Ilić – gitara

Rođen u Beogradu 1979. godine. Bio je lider sastava “Solid” s kojim je dobio nagradu za najbolji mladi džez sastav Jugoslavije 2002. na džez festivalu u Šapcu. Završio je studije džeza i moderne muzike na konzervatorijumu “Liceu” u Barseloni 2006. godine. Nastupao je na turneji “Diversons” i u projektu “Musika de los balcanes dentro de una maleta” u produkciji Obra Social de La Caixa. Živi u Barseloni, gde radi u više sastava i kao profesor gitare u studiju “Shine”.

David Maroquin – kontrabas

Rođen u Montereju (Meksiko) 1979. godine. Završio je studije klasičnog kontrabasa na ESMDM u Montereju. Sa bendom “Alas de Aguila” je nastupao na turneji po Severnoj, Srednjoj i Južnoj Americi od 1999. do 2003, kao i na turneji “Diversons” u Španiji. Završio studije džeza i moderne muzike na konzervatorijumu “Liceu”.

Antonio Torres – bubnjevi

Rođen u Huelvi (Španija) 1984.  godine. Završio studije džeza i moderne muzike na konzervatorijumu “Liceu”, trenutno je na završnoj godini studija na akademiji ESMUC, Barselona. Pobedio je na konkursu Eurodrummer 2004, bio na usavršavanju u Njujorku, gde je radio sa profesorima poput Petera Retzlaffa, Guya Licate i Marka Đorđevića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.