FoltinU saopštenju organizatora stoji:

Foltin je jedan od najvažnijih makedonskih bendova koji postoji od 1997. Foltinovu muziku je teško definisati, zvuči nepredvidivo i izazovno: nadrealna, pasionirana i duhovita, dinamična, puna iznenađenja i humora, koja meša više žanrova:  jazz, funk, bossa nova, ambient, i electro. Karakteristična je po svojoj frenetičnoj plesnoj atmosferi, koja se postiže brzim makedonskim ritmovima.

Žive svirke su proslavile Foltin, one su često pozorišne (kao kabare) i pretvorene u prave performanse. Tekstovi su izmišljeni miksevi fonetskih imitacija jezika kao što su španski, francuski, rumunski i portugalski. Bend je učetvovao na mnogim pozorišnim festivalima u Makedoniji, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Sloveniji, Srbiji, Bosni, Albaniji, Bugarskoj, Mađarskoj, Belgiji i Francuskoj.

Muzika beogradskog benda Naked je ukorenjena u jazzu sa dodacima različitih ukusa. Sve to liči na jednu igru, ritam se stalno menja, i u pozitivnom smislu ih nije lako pratiti. Tu je funk, uticaj folklora (povremeni „izlomljeni“ ritmovi koji podsećaju na one makedonske), kao i neka vrsta psihodelije – harmonika u ehu, iz pozadine, često zvuči kao klavijatura. I na kraju, ali ne manje važno, tu je i prava jazz-rock violina.

Cena karte u pretprodaji je 400, a na ulazu 600 dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.