Tihomir Hojsak

 

Diskografska kuća Aquarius Records iz Zagreba poslednjih godina je najagilnija u objavljivanju savremenog hrvatskog džeza.

Na ovogodišnjoj dodeli najprestižnijeg priznanja hrvatske muzičke zajednice „Porin“, osvojili su tri nagrade u kategoriji džez izdanja: za najbolji album, kompoziciju i izvođenje. U današnjoj emisiji biće predstavljena četiri nova izdanja ove produkcije:

 

 

Zagrebački alt i sopran saksofonista Miro Kadoić je sa svojim aktuelnim ostvarenjem, u formaciji kvarteta i kvinteta, osvojio nagradu za najbolji album i najbolje izvođenje (numera Moonflowers).

Istarska pevačica, kompozitorka i tekstopisac Tamara Obrovac već godinama je jedna od najuspešnijih umetnica na polju spajanja folklora, pop muzike i džeza – na novom albumu ukršta svoj stalni ansambl sa gudačkim kvartetom.

Posle albuma u kom je predstavio svoju ideju ukrštanja balkasnkog folklora i džeza, bubnjar Borna Šercar na novom albumu u formaciji trija sa pevačicom Sabrinom Hebiri obrađuje inostrani i hrvatski pop repertoar.

Drugi album kvarteta kontrabasiste Tihomira Hojsaka donosi ambijent sličan prvencu, sa dominatnim uticajem kvarteta Krisa Potera, uz novu saradnju sa pevačicom Majom Grgić, koja se pojavljuje u dve kompozicije.

Autor i voditelj emisije je Vojislav Pantić.

.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.